Ulkar Kimya

Ulkar Kimya
Ulkar Kimya je zajednička kompanija sa Ulkar Holdingom, specijalizovana za proizvodnju aktivnih farmaceutskih supstanci i obloženih mikropeleta osnovana u industrijskoj zoni Cerkezkoy, unutar granica Tekirdaga.

Kompanija Ulkar Kimya osnovana je 1988. godine na površini od oko 64.000 kvadratnih metara, 1990. godine počela je sa proizvodnjom aktivnih farmaceutskih supstanci a 1991.godine sa proizvodnjom mikropeleta, osnivanjem posebnog pogona na istoj lokaciji. 2005. godine odlučila je da proširi svoje proizvodne pogone i laboratorije kako bi ispunila sve veće potrebe svojih kupaca i dostigla je zatvorenu površinu od 14.000 kvadratnih metara. U tom obimu poslovanja, nove laboratorije za kontrolu kvaliteta počele su sa radom 2007. godine, a novo postrojenje za aktivne farmaceutske supstance je završeno krajem 2009. godine. Ovim proširenjem postignuto je povećanje kapaciteta do 6 puta.

Važnost koju Ulkar Kimya doprinosi kvalitetu, sigurnosti, zdravlju, životnoj sredini i bezbednosti na radu dokazuje činjenica da naši objekti poseduju EU GMP sertifikat Ministarstva zdravlja Republike Turske, čiji je član PIC, i BfArM Nemačka.

Ulkar Kimya takođe opslužuje kompanije iz grupe holdinga i izvozi aktivne farmaceutske supstance i obložene mikropelete u zemlje Evrope, Rusije, ZND, Azije, Južne i Severne Amerike. Štaviše, ona nastavlja da raste sa ugovornim uslugama proizvodnje koje se pružaju različitim kompanijama koje se nalaze u inostranstvu.

Uporedo sa proizvodnim aktivnostima, Ulkar Kimya ima laboratoriju za istraživanje i razvoj (I&R) sa modernom infrastrukturom i od kraja 2018. godine postao je vladin centar za istraživanje i razvoj.