Duzce farmaceutski centar za istraživanje i razvoj

Duzce farmaceutski centar za istraživanje i razvoj
To je istraživačko-razvojni centar koji se sastoji od 65 istraživača sa iskustvom u razvoju generičkih formulacija i dizajniranju novih Sistema nosača.

Naša stručna područja uključuju čvrste oblike doziranja (konvencionalne / modifikovane / tablete sa produženim oslobađanjem, dvoslojne tablete, kapsule, ADT, šumeće granule, tablete za žvakanje, pastile i mikropelete), tečne oblike doziranja (rastvori, suspenzije, sirupi, kapi) polu- čvrste dozne oblike (krem, gel i losion), antibiotike cefalosporinske grupe, parenteralne formulacije (liofilizovani proizvodi, napunjeni špricevi, bočice) i inhalatori sa praškom.

Farmaceutski istraživački i istraživački centar kompanije Nobel Ilac ima iskustvo u ocenjivanju u saradnji sa patentnim odeljenjem kako bi napravio inovativne formulacije koje ne krše patente koji pripadaju proizvodima i proizvođačima patenta.

Pored razvoja formulacije, razvijamo metode i vršimo odgovarajuće tehnološke procene kako bismo izvršili transfer tehnologije na proizvodna mesta na najefikasniji način.

Naš istraživački i razvojni centar, pored razvoja formulacija, odgovoran je i za razvoj analitičkih metoda pogodnih za supstance i lekove i za validaciju razvijenih metoda. Da bi razvoj formulacije lekova bio uspešan, potrebno je sprovesti vrhunske analitičke studije. Stoga bi proizvodnju lekova sa razvijenim formulacijama trebalo analizirati metodama za koje je dokazano da su pouzdane. Naš istraživački i razvojni centar opremljen je najsavremenijim analitičkim uređajima i osnovane su laboratorije za analizu.